www.shaawa.co.cc
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


شقاوه شباب شبرا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الفته

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مي




عدد المساهمات : 33
تاريخ التسجيل : 13/02/2010

الفته Empty
مُساهمةموضوع: الفته   الفته I_icon_minitimeالخميس فبراير 18, 2010 4:09 pm

الفــــتة
==================

المقادير
==========
1/2 كيلو لحم ضانى(لحم غنم ) بالعظم
بهارات (عود قرفة وحبان ومستكة وملح وفلفل )+بصلة وحبة طماطم
2 رغيف خبز كبير محمص ومكسر قطع صغيرة
3 كوب ارز مصري ابيض مطبوخ (الطريقة العادية لطهى الارز)
مقادير التقلية :
1- التقلية بالصلصة
3 فص ثوم مفروم
1/2 كوب خل + 1/2 كوب مرقة اللحم
1 كوب عصير طماطم
ملح وفلفل
2- التقلية البيضاء بدون صلصة (نفس المقادير السابقة بدون الصلصة ولكن نزود 1/2 كوب مرقة )

طريقة التقلية :
============
نضع الزيت على النار ونحمر فيه الثوم وعندما يصبح لونه
ذهبى نضيف الخل والشوربة بعد ان نكون
خلطناهم سويا ... ماشي ؟ نضيف الملح والفلفل ونراعى نسبة
الملح فى الاكلة كلها ونضيف عصير الطماطم
ونتركها تغلى حتى تتسبك الطماطم نزود شوية شوربة .
اما التقلية اللى من غير طماطم هى نفس الخطوات ولكن لا نضيف
عصير الطماطم بس نزود الشوربةونطفى النار عليها بعد ماتغلى

الطريقة :
==========
تسلق اللحمة فى الماء المغلى مع اضافة كل البهارات المرفقة
حتى تنضج تماما فى صينية بيركس نكسر الخبز المحمص
ويوضع فى الصينية .. نصب عليه تقريبا 4 كوب مرقة ساخنة جدا
ونتركها حتى تتشرب المرق وبعدين نضيف قليل من التقلية
على الخبز .. ثم نضيف الارز المسلوق واذا
لاحظتى ان الخبز محتاج مزيد من المرقة انتى وراحتك ..
المهم بعد اضافة الارز نصب باقى التقلية على وجه الطبق
ونحمر اللحمة المسلوقة فى السمن وترص على الوجه ..
وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الفته
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
www.shaawa.co.cc :: مــطــبخ شــقاوه :: قــســم المــطــبخ-
انتقل الى: